Najbolje video igre u 2013

Najbolje video igre u 2013

Brojne generacije su uz njega odrasle, i kad smo mislili da je pao u zaborav Super Mario se vratio još jači i zaseo na prvo mesto Gardijanove liste najboljih video-igara u 2013. godini.

Iako nije u pitanju najsavršeniji učinak ove godine, Super Mario 3D World zaslužio je prvo mesto zbog neverovatnog umeća i sposobnosti kompanije Nintendo da kvalitetno i uspešno vrati slatkog heroja u svet video-igara na velika vrata, piše Gardijan.

“Mnoge stvari deluju poznato u Mariovom novom svetu, način na koji su nivoi osmišljeni, Mariovo odelo i ostali kostimi, poznata muzička tema koja nema kraja i mnogi drugi elementi. Ali raskošna mašta tvoraca igre koju vidimo u najrazličtijim idejama poseduje neverovatnu svežinu – prosto je neverovatno kako su dizajneri uspeli da iskopaju toliko zlata iz prilično ograničenog rudnika kakva je bila starija verzija”, navodi se u recenziji video-igre.

Gardijan navodi kako nova verzija predstavlja svakako pristojno odavanje počasti starijoj, čuvenoj verziji popularne igrice, pre nego utemeljivanje novog puta ka budućnosti. Ali ovakvi (uspešni) slučajevi su divan izuzetak i treba im odati priznanje.

Celokupnu Gardijanovu listu 25 najboljih video-igara u 2013. godini možete pogledati OVDE, a mi vam predstavljamo najbolje video igre u 2013:

1. Super Mario 3D World (Nintendo, Wii-U)

.

2. The Last of Us (Sony, PS3)

.

3. Gone Home (Fullbright Company, PC/Mac/Linux)

.

4. GTA V (Rockstar, PS3, Xbox 360)

.

5. Papers, Please (Lucas Pope, PC)

.

Izvor: B92.net